Térdmozgató

KINETEC Optima

A térdet érintő orvosi beavatkozás, műtét után a beteg hosszabb-rövidebb ideig kénytelen mellőzni a lábai által biztosított mozgásszabadságot. Az operált láb izomzata már a kórházban töltött idő alatt elkezd leépülni. Minden térdműtétet végző orvos, ill. a beteg rehabilitációját felügyelő gyógytornász törekszik a műtött testrész, és az azzal kapcsolatban álló izomzat mihamarabbi mozgatását megkezdeni. Mivel az adott ízület csak meghatározott mozgástartományban mozgatható és a saját izomerő kezdetben csak korlátozott mértékben, vagy egyáltalán nem vehető igénybe, külső segítség igénybevétele javasolt.

Mágnesterápia

Az elektromágneses energia olyan elemi energia, amelytől a Földön megtalálható összes életforma függ

Prof. Dr. Werner Heissenberg Nobel-díjas fizikus

A természet elemi elve az, hogy szervezetünkben a legtöbb biológiai folyamat elektromágneses erők útján megy végbe. Ilyenek például az idegi jelzések, az ioncsere, a proteinszintézis, vagy az enzimek és hormonok működése.

Magnesterapia

Szobakerékpár

Body-Sculpture--szobakerekpar-miniA ciklikus mozgások közül a biciklizés az egyik legkedveltebb. Már kisgyermekkorban elsajátítjuk a kerékpározás „művészetét”, és hát ugye: “a biciklizést nem lehet elfelejteni!”
Kerékpározni lehet a szabadban, fitneszteremben, egyedül, vagy csoportosan, de a legkényelmesebb mégis csak a saját otthonunkban. Nem kell alkalmazkodnunk semmihez és senkihez, az időpontot is mi választhatjuk ki, és akár dvd nézés közben is tekerhetünk.  A szobakerékpárral használata elsősorban a lábak és a fenék izmait fejleszti, és e mellett természetesen a keringés aktivitására is pozitív hatással van.

A szobakerékpáron az ellenállás változtatásával tág tartományban szabályozható a kívánt erőfeszítés nagysága. Így a könnyű fitness edzéstől az állóképesség fejlesztő programon át egészen az erő állóképességi edzésig válogathatunk a fokozatok között